Adtriplex IAB Türkiye üyesi oldu.

adtriplex logo

Reklamverenlerin risk olmadan ciro elde etmesine olanak tanıyan “performans reklamcılığı” (affiliate marketing) kavramını Türkiye’de profesyonel şekilde uygulayan şirketlerden biri olan Adtriplex, geçtiğimiz ay IAB Türkiye çatısı altına girerek, internet mecrasını büyütecek çalışmalarda sektöre katkı yolunda ilk adımını attı.

AIAB (Interactive Advertising Bureau) Türkiye’nin en son üyelerinden biri performans reklamcılığı konusunda ülkemizdeki sayılı affiliate network’lerinden biri olan Adtriplex oldu. Aralık ayında kesinleşen üyelik işleminden sonra IAB Türkiye’nin resmi olarak bir parçası haline gelen Adtriplex, bundan böyle dernek üyeleriyle el ele vererek internet reklamcılığı sektörünün daha da büyümesi yönündeki çalışmalara destek verecek.

Adtriplex’in IAB Türkiye üyeliği hakkında görüşlerini paylaşan Adtriplex Genel Müdürleri tüm dünyada saygınlığını kanıtlamış olan böyle bir yapılanmanın Türkiye’deki üyelerinden biri haline gelmenin kendileri için oldukça önemli bir gelişme olduğunun altını çiziyor. Adtriplex Genel Müdürleri konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Adtriplex olarak Türkiye pazarına giriş yaptığımız ilk günden bu yana pazarın sahip olduğu potansiyele çok inanıyor ve onu geliştirmek adına çalışmalara imza atıyoruz. Bu ortak hedef doğrultusunda IAB Türkiye çatısı altında hayata geçirilecek projelere destek vermek adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”

Bunun yanı sıra Adtriplex yöneticileri Türkiye’de internet reklamcılığının Avrupa standartlarında gelişmesi için IAB Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiğini düşünüyor. Adtriplex Genel Müdürlerinin konuyla ilgili yorumu şu şekilde oluyor: “Dünyada 33 ülkede yer alan IAB’yi Türkiye pazarına girmeden çok önce Avrupa’daki faaliyetlerimizden dolayı biliyorduk. Adtriplex olarak öncelikli amacımız network’ümüzde yer alan yayıncılar ve reklamverenlerimiz arasında güvene dayalı bir ilişki inşa etmek. Bu anlamda IAB Türkiye üyeliğimizi çok önemsiyoruz.” Bugün 30’dan fazla reklamveren ve 1200’ü aşkın yayıncı ağına ulaşan Adtriplex’in yetkilileri son olarak şeffaf ve güvene dayalı bir internet reklamcılığı ortamının oluşması için önümüzdeki çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ifade ediyor.