Adtriplex E-ticaret Zirvesi’nin en çok konuşulan ismi oldu.
(15 Aralık 2011 Marketing Türkiye Dergisi Röportajı)

eticaret zirve

Türkiye’de reklam dünyasına “performans” faktörünü getirerek sektörde yeni bir çığır açan Adtriplex, Dijital Ekonomi & E-ticaret Zirvesi’nde yerini aldı. 1-2 Aralık tarihlerinde Hilton Convention Center’da gerçekleşen Dijital Ekonomi & E-ticaret Zirvesi’nde Adtriplex, vizyonunu ve modelini tüm katılımcılarla paylaşırken potansiyel reklamverenler ile ajanslardan olumlu geri dönüşler aldı.

Yeni dünyanın ekonomik dinamiklerinin, dijital ekonomide iş modellerinin, dijital teknolojilerin ve dijital pazarlamanın tüm yönleriyle ele alındığı Dijital Ekonomi & E-ticaret Zirvesi’ne, reklam dünyasına “performans” faktörünü getiren Adtriplex de katıldı. Adtriplex standında Adtriplex Genel Müdürleri, Fatih Yılmaz, Yaşar Yiğit, Ali Kemal Yalçın yani tüm kadro değişimli olarak yer aldı. Biz de fuarın marka adına nasıl geçtiğini, nasıl geri dönüşler aldıklarını ve önümüzdeki döneme ilişkin planlarını Adtriplex Genel Müdürleri ile konuştuk.

E-ticaret Zirvesi hakkında genel bir bilgi alabilir miyiz?

Türkiye’de son senelerde artan internet kullanımı ve bununla beraber büyüyen E-ticaret sektörü bu tip organizasyonlara zemin hazırlıyor. E-ticaret zirvesi de bu yıl ilki yapılan bir organizasyon. Adtriplex olarak 1-2 Aralık tarihlerinde Hilton Convention Center’da düzenlenen zirveye tüm ekibimiz ile katıldık. Zirve genel itibarı ile konuşmacılar, katılımcılar ve katılan firmalar olarak tüm taraflar açısından güzel ve verimli geçti. Zirvede profesyonel şekilde E-ticaretle ilgilenen isimler vardı. Diğer yandan bu sektöre girmek isteyen meraklı bir katılımcı kitlesi vardı. E-ticaret’te satış rakamlarının alıp başını gittiği bu dönemde bu gibi organizasyonlar sektör açısından çok yararlı oluyor. Tamamen E-ticaret sitelerinin yoğunlaştığı bu fuarda stand açarak bulunmamız Adtriplex açısından çok yararlı oldu.

E-ticaret dünyasının önemli markaları ve isimlerinin yer aldığı bu e-ticaret fuarına neden katıldınız?

Bizim hizmet verdiğimiz müşterilerin kesinlikle online olarak var olması gerekiyor. Online satış ya da başvuru toplayan sitelerle çalışıyoruz. Bu nedenle sektörün tüm aktörlerinin buluştuğu E-ticaret Zirvesi’ne katılmak Adtriplex için çok önemliydi. Sektör şu ana kadar markalaşma amaçlı tıklama ve gösterim sistemi(CPC,CPM) üzerinden ilerledi. Fakat online reklamcılık sadece bunlardan ibaret değil. Affiliate sistemi tamamen satışları arttırmaya yönelik performans bazlı işlemektedir. Bu noktada E-ticaret sitelerine markalaşma çalışmalarının yanında satışlarını arttırabilecekleri böyle bir sistemi tanıtmak amacı ile bu zirvede yerimizi aldık.

Reklamverenler ve ajanslardan nasıl geri dönüşler aldınız?

Ajans tarafından bakacak olursak, büyük E-ticaret sitelerinin ajanslarına sistemimizi anlatma fırsatı bulduk. Bu ajanslardan bazıları ile anlaşmaya vardık ve çalışmalarımıza başladık. Reklamveren tarafını profesyoneller, E-ticaret siteleri ve online satışa yeni başlamış siteler şeklinde ikiye ayırmak gerekiyor. Büyük E-ticaret şirketleri, Affiliate Marketing sisteminin faydalarını bildikleri ve kullandıkları için onlarla hemen çalışmalarımıza başladık. Potansiyeli çok büyük fakat online satış sistemine yeni başlayan sitelere ise Affiliate sistemini tanıttık ve bu sistemin satış bazlı ve satışları arttırmaya yönelik olduğu ile ilgili avantajlardan bahsettik. Bizler de bu noktada bu firmalara elimizden gelen desteği vermek amacındayız. Türkiye’deki markalaşmış büyük şirketlerin yeni tanıştığı online satış konseptini profesyonel bir şekilde ele alarak tüm tecrübemizle bu işte yeni olan firmalara desteğimizi sürdüreceğiz. Hizmet verdiğimiz tüm kategorilerden iletişime geçtiğimiz firmalar oldu. geçtiğimiz firmalar oldu. Bunlar arasında; Finans, Sigorta, Online Dükkan, Kişisel Bakım, Dekorasyon, Mobilya, Özel ve Fırsat Alışveriş Siteleri, Telekomünikasyon, Gıda, Hazır Giyim sektöründeki firmalardan birçok kişiyle tanışma fırsatı bulduk. Tanıştığımız firmalardan çok olumlu tepkiler aldık ve geri dönüşler bu açıdan çok iyi oldu. İş ilişkilerimizi başlattığımız firmaları yakında müşteri olarak aramızda göreceğiz. Bu yönleri ile fuar bizim için çok güzel geçti. Online satışta ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu bu firmalara anlatma şansımız oldu. Markalaşmış büyük şirketlerde online satış potansiyelinin farkına varmaya başladılar. Bu şekilde reklam yatırımları da online mecralarda artık gözle görülür bir şekilde artmaya başladı. Zirvede de ziyaretçilerimize söylediğimiz gibi artık online sektöre güvenmelerini ve işlerinin online tarafını göz ardı etmemelerini istiyoruz.

Fuardan memnun kaldınız mı? Katılımcıların performans reklamcılığı hizmetinize yönelik izlenimlerinizi değerlendirir misiniz?

Fuarda aşırı bir yoğunluk olmamakla birlikte e-ticaret ile yakından alakalı kişiler geldiği için memnun kaldık. Performans bazlı pazarlama adına fuarda stand açan tek network Adtriplex’ti. Standımıza gelen katılımcılar Türkiye’nin yeni tanıştığı bu sistemi merak ediyorlar. Bizlerde ziyaretçilerimizin bu konuyla ilgili merak ettiği birçok soruyu birebir cevaplandırma fırsatı bulduk. Affiliate Marketing özellikle reklamverenlerin ilgisini çekiyor. Çünkü bu sistem reklamverenler için risksiz ve satışları arttırmaya yönelik. İzleme teknolojisi sayesinde de reklamverenler ne kadar satış yaptığını ve bu satışların hangi yayıncı ağından geldiğinin takibini kolaylıkla yapabiliyorlar. Reklamverenlerin en çok merak ettiği konu ise risksiz sistemimizin nasıl işlediğiydi. Müşterilerimiz sistem sayesinde önce reklamlarını yayınlıyor sonrasında kendileri için oluşan masrafı ödüyorlar. Bu şekilde reklam masraflarını kontrollü bir şekilde yönetiyorlar. Kısaca reklamverenlerin sitemimizden yararlanmak konusunda kaybedecekleri hiçbir şey yok. Bu yüzden Performans Bazlı Pazarlama reklamverenlerin çok ilgisini çekti.

Peki bundan sonra Adtriplex olarak hangi fuarlarda yer alacaksınız?

Şu an gündemimizde kesin olarak katılacağımızı söyleyebileceğimiz bir organizasyon yok. Fakat bizim sektörümüz ve e-ticaretle alakalı bir fuar veya zirve olursa tekrardan katılabiliriz. Bu tür zirveler reklamverenlerimiz ile birebir ilişki kurabildiğimiz mecralardan bir tanesi. Bu yüzden elimizden geldiği kadarıyla bu tür organizasyonlarda bulunmak istiyoruz.